Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să ai grijă de ceasul tău? Idei și sfaturi cum să-ți păstrezi ceasul ca nou

Cine nu ar vrea ca lucrurile pe care le cumpărăm să dureze cât mai mult? În unele cazuri, acest lucru nu este atât de important, dar pentru ceasul de care vorbim astăzi este foarte important, ne dorim să nu aibă zgârieturi și niciun defect de frumusețe care ar strica sentimentul extraordinar atunci când îl purtăm. Pe lângă îndeplinirea rolului unui accesoriu – la modă sau practic – ceasurile pot fi și o investiție valoroasă. Și, după cum veți admite, acest lucru trebuie îngrijit în mod corespunzător.

În același timp, este destul de simplu. În majoritatea cazurilor, este suficient să păstrați ceasul curat, reducând astfel posibilitatea ca particulele străine să pătrundă în interiorul acestuia. Ștergerea ceasului cu o cârpă moale din bumbac (uscată sau doar ușor umedă) este o chestiune de câteva secunde scurte, cel mult minute. Această operație de rutină elimină praful, murdăria, transpirația și alte particule acumulate de pe suprafața ceasului. În același timp, le va prelungi viața și va asigura ceea ce ne dorim cu toții – să arate la fel pentru o lungă perioadă de timp, ca atunci când le-am scos pentru prima dată din cutie. În plus față de îngrijirea de bază a ceasului, există și alte lucruri de știut. Datorită lor, ceasul tău va fi ca noul, nu numai în ceea ce privește aspectul.

Curațarea ceasurilor rezistente la apă

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o cârpă umedă, deoarece ceasurile PMD sunt rezistente la apă. Cu toate acestea, înainte de a o atinge, ștergeți carcasa și cureaua cu o cârpă uscată. Brățările metalice pot fi curățate cu apă cu puțin săpun și o periuță de dinți moale.

Curațarea curelei

Pielea este un material organic natural, care este deosebit de sensibil. Deteriorarea prematură a aspectului și proprietăților lor poate fi prevenită prin limitarea expunerii la lumina directă a soarelui, umiditate crescută, produse cosmetice sau produse petroliere. Acestea pot crea pete și decolorări nedorite pe suprafața pielii. Din acest motiv, după contactul cu acestea, este necesar să uscați imediat cureaua cu o cârpă absorbantă și astfel să preveniți deteriorarea ulterioară.

Înlocuirea bateriei

Durata medie de viață a bateriei unui ceas cu cuarț este de obicei de aproximativ doi până la patru ani. Factorii importanți care influențează durata de viață a bateriei sunt starea și vechimea, tipul acesteia (analog / digital, cronograf etc.) și temperatura ambiantă. În general, cu cât un ceas are mai multe funcții și cu cât îl folosiți mai des, cu atât mai mare se schimbă frecvența bateriei. Nu întârziați înlocuirea bateriei când aceasta este descărcată. Acest lucru va preveni scurgerea electrolitului, care ar putea deteriora permanent ceasul. Vă recomandăm să încredințați înlocuirea bateriei unui ceasornicar.

Temperaturi extreme și fluctuațiile lor bruște

Temperaturile extreme pot afecta grav acuratețea ceasului. Prin urmare, nu le expuneți la temperaturi peste 60 ° C (de exemplu, într-o saună) și sub 0 ° C – acest lucru nu se aplică modelelor care sunt adaptate la temperaturi scăzute.

Produse chimice

Dacă este posibil, nu permiteți ceasului să intre în contact cu substanțe chimice precum cosmetice agresive, parfumuri, detergenți (detergenți, detergenți) și solvenți. Expunerea prelungită poate deteriora carcasa, sigiliul, cureaua din piele și brățara de ceas.

Șocuri

Șocurile fac ceasurile să nu funcționeze. Din nou, acest lucru nu se aplică modelelor care sunt pregătite structural pentru șocuri și vibrații (de exemplu, Casio G-Shock). Șocurile pot provoca deteriorarea ceasului, a obiectivului și a altor componente interne ale ceasului. Manipularea necorespunzătoare și expunerea ceasului la șocuri puternice vor duce cel mai probabil la respingerea cererii de reparații în garanție.

PMD Permundum 2022 © Toate drepturile rezervate | Made with Love by  Azuvo Design