Skip to content Skip to footer
-25%

CEAS PMD PERMUNDUM 201 300

1,200.00 lei

Ceas de mână bărbătesc, Clasic, PMD Permundum Commander Ediție Limitată serie PMD LE 300 mecanoquartz (hybrid), dimensiune carcasă 42 mm, culoare argintiu/auriu cu indicatoare fosforescente pentru oră și minute, curea din piele.

Categorie: Product ID: 3117

Descriere

Ceasul PMD Permundum cu aspect clasic este conceput pentru bărbați și poate fi purtat la orice ținută, atât la birou, întâlniri de afaceri cât și la diverse evenimente. Mecanismul de mișcare este mecanoquartz iar tipul de citire al cadranului se face în mod analog, pentru o citire simplă și clară a orei.

Cadranul ceasului este multifuncțional cu fundal negru/alb și marcaje aurii/argintii care indică ora, având o formă rotundă cu diametrul de 42mm. De asemenea este dotat cu 2 cadrane minuscule pentru funcția cronograf și ora am și pm. Arătătoarele pentru ora sunt fosforescente, luminează în întuneric după ce ceasul este expus la lumină, astfel nu veți mai fi nevoit să aprindeți lumina pentru a vedea cât este ora.

Cureaua este confecționată din piele (piele de vițel) de culoare neagră/maro și se poate regla în funcție de dimensiunea potrivită, între 14-18 cm lungime, cu catarama tip dublu fluture. Cureaua este rezistentă la uzura și oferă confort în momentul purtării ceasului.

Specificații tehnice

Brand

PMD Permundum

Colectie

COMMANDER LIMITED EDITION

Cod Model

PMD LE 300 201/300 300

Gen

Bărbătesc

Mecanism

VK64 mecanoquartz

Rezistenta la apă

5ATM

Ambalaj

Ambalaj original cu card garanție și manual

Dimensiune carcasă

42mm

Grosime carcasă

11,35mm

Formă carcasă

Rotund

Material Carcasă

Oțel 316L

Culoare carcasă

Argintiu

Geam

Cristal Safir

Brățară/curea

Piele vițel, cataramă tip dublu fluture

Lățime telescop

20 mm

Culoare cadran

Alb / negru

Afișaj

Analog

Indicator

Index

Funcții

Oră, Minute, Cronograf

ÎNTREȚINERE ȘI UTILIZARE

1. Nu trageți niciodată coroana dacă ceasul nu este uscat complet;

2. Nu folosiți butoanele sau coroana când ceasul este în apa sau este umed;

3. Dacă ceasul are o rezistență la apă de 5 ATM sau mai mare și a fost purtat la mână în contact cu apa sărată, este recomandabil să îl spălați cu apă și săpun după fiecare utilizare și să îl uscați complet prin ștergere cu o cârpă uscată;

4. Evitați diferențele de temperatură. Acestea produc condens în interiorul ceasului (de ex. ceas în zăpadă în zi de iarna foarte însorită sau ceas în apă rece în zi de vară foarte caldă);

5. Dacă s-a produs condens în interiorul ceasului, trageți coroana în poziție externă și puneți ceasul la uscat, în loc cât mai cald și lipsit de umiditate.

6. Păstrați ceasul într-un loc cât mai uscat pe durata transportului sau a depozitării;

7. Dacă ceasul are baterie și nu îl purtați o perioadă mai îndelungată de timp, este recomandabil ca pentru perioada cât depozitați ceasul să scoateți bateria din ceas.

8. Unele ceasuri quartz sunt prevăzute cu mecanism EOL prevăzut cu o modalitate de indicare a sfârșitului de viață al bateriei. Astfel bateria trebuie schimbată dacă secundarul ceasului sare din 2 în 2 secunde (sau din 4 în 4 secunde, în funcție de model). Aveți la dispoziție aproximativ 2 săptămâni de funcționare normală a ceasului.

9. Pentru a curăța ceasul folosiți o cârpa moale înmuiată într-o soluție moderată de detergent neutru. Nu folosiți niciodată detergenți volatili.

10. Verificați din timp în timp starea curelei sau a brățării, precum și a axelor telescop care susțin carcasa. Scad astfel șansele de a pierde ceasul de la mănă prin deteriorarea accidentală a acestora.

11. Nu expuneți ceasul la variații de temperatură mari sau la umiditate, la soare sau câmpuri magnetice.

12. Întotdeauna după înot, clătiți ceasul cu apa călduță și folosiți o cârpă moale pentru uscare. Asigurați-vă că înainte de clătire coroana este înșurubată, iar indicatorii cronografului (dacă este cazul) sunt în poziția inițială. Nu activați funcția cronograf și nu schimbați data și ora sub apă.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

Vă rugam să verificați ce tip de mecanism are ceasul dvs. și să aplicați recomandările corespunzătoare de mai jos:

Ceasurile automatice

Mecanismul cu întoarcere automată sunt menținute în stare de funcționare prin rotirea unui dispozitiv intern (contragreutate), rotire determinată de mișcările naturale ale purtătorului ceasului. După ce e scos de la mână, ceasul funcționează aproximativ 36 de ore (în funcție de model). Dacă mecanismul se oprește, este recomandat ca acesta să fie încărcat prin remontare manuală, prin rotirea coroanei în sensul acelor de ceasornic (de la stangă la dreapta) până la efectuarea a 10-15 rotații complete (360 grade).

ATENȚIE! Este interzisă setarea orei și a calendarului prin rotirea indicatoarelor în sens invers al acelor de ceasornic (de la dreapta la stangă).

Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie cuprinse intre +/- 10 secunde pe zi până la +/- 30 secunde pe zi.

Ceasurile quartz

Ceasurile quartz (electromecanic) sunt în stare de funcționare din momentul cumpărării (dacă coroana se afla în poziția de mers) și funcționează atâta timp cât bateria are energie suficientă pentru consumul curent al ceasului. Unele ceasuri quartz au indicator de terminare a bateriei (E.O.L.). Când aceasta este pe punctul de a se consuma, secundarul ceasului începe să sară din două în doua secunde (sau din patru în patru în funcție de model), avertizând golirea bateriei, precizia ceasului să fie afectată. În aceste condiții bateria trebuie înlocuită cât mai repede posibil. Menținerea bateriei consumate în interiorul ceasului poate afecta mecanismul. Temperatura exterioară poate influența precizia mecanismului quatz.Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie până la +/- 20 de secunde pe lună.

Fluorescenta: Ceasurile cu indicatori orari fluorescenți își pierd proprietățile după o expunere îndelungată la soare și umezeală.

POTRIVIREA

Înainte de potrivirea datei sau a orei, verificați dacă ceasul nu are coroana infiletată. Verificarea se face astfel: se rotește coroana (în sensul invers al mișcării acelor de ceasornic- în jos) de câteva ori. Dacă coroana rămâne la aceasi distanță de carcasă se poate începe operațiunea de potrivire. Dacă prin rotire coroana se defileteaza și astfel se depărtează ușor de carcasă, se continuă rotirea ei până la defiletarea completă (momentul în care, prin rotire în același sens – invers acelor de ceasornic – în jos, coroana nu se mai depărtează de carcasă), după care se poate trece la operațiunea de potrivire.
Pentru ceasurile cu coroana pe filet este absolut obligatoriu ca, după operațiunea de potrivire a datei și a orei, coroana să fie refiletată. Acest lucru se face printr-o ușoară apăsare a coroanei spre carcasă (aliniat cu axul coroanei), concomitent cu rotirea acesteia în sensul mișcărilor acelor de ceas (în sus). Se continuă infiletarea până când se observă aproprierea completă a coroanei de carcasă.

Cazul în care coroana are două poziții:
I. poziția de mers (cea mai apropriată de carcasă)
II. poziția pentru potrivirea orei (poziția extremă – cea mai îndepărtată de carcasă)

POTRIVIREA OREI
Se trage cu grijă coroana în poziția extrema (II).
Se rotește coroana în sensul de mers al acelor de ceasornic până când indicatoarele (orar și minutar) indica ora dorită.
Se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).

POTRIVIREA DATEI (dacă este cazul)
Se trage cu grijă coroana în poziția extrema (II).
Se rotește coroana în sensul de mers al acelor de ceasornic până când indicatorul orar efectuează două rotații complete ale cadranului (24 ore) când ajungeți la
data calendaristică dorită se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).
Cazul în care coroana are trei poziții:
0. poziția de mers (cea mai apropriată de carcasă)
I. poziția pentru potrivirea datei, ziua săptămânii (poziția intermediară)
II. poziția pentru potrivirea orei (poziția extremă – cea mai depărată de carcasa)

POTRIVIREA OREI
Se trage cu grijă coroana în poziția extremă (II).
Se rotește coroana în sensul de mers al acelor de ceasornic până când indicatoarele (orar și minutar) indică ora dorită.
Se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).

POTRIVIREA DATEI
ATENȚIE! Nu schimbați niciodată dată între orele 20:00 – 04:00. Puteți strica mecanismul.
Este general acceptat ca unele ceasuri să își schimbe automat data intre orele 00:00 – 04:00
Se trage cu grijă coroana în poziția intermediară (I).
Se rotește coroana în sensul corect pentru a ajunge cu indicatorul de data la data calendaristică dorită. Se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).
Pentru modelele de ceasuri care afișează atât data, cât și ziua săptămânii, setarea datei se face prin rotirea remontorului în sensul invers de mers al acelor de ceasornic.

POTRIVIREA ZILEI SĂPTĂMÂNII (dacă este cazul)
(Varianta I) Se trage cu grijă coroana în poziția intermediara (I).
Se rotește coroana în sensul de mers al indicatorilor orari.
Se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).
(Varianta II) Se trage cu grijă coroana în poziția intermediară (II).
Se rotește coroana în sensul de mers al indicatorilor orari până când indicatorul orar efectuează două rotații complete ale cadranului (24 ore) când ajungeți la ziua săptămânii dorită se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).

FUNCȚIA CRONOGRAF
Cronograful unui ceas este compus din 2 subcadrane care măsoară, în funcție de model, zecimi de secundă, secunde, minute sau ore și un indicator pentru măsurarea secundelor sau a minutelor.
Funcțiile cronograf permit măsurarea unor activități sau evenimente în ore, minute, secunde și/sau zecimi de secundă.
Mod de funcționare:
-funcția START/STOP
-funcția ADD (timpi parțiali)
Pentru o funcționare perfectă, precisă și de durată a cronografului dumneavoastră, vă sfătuim să respectați instrucțiunile din acest manual.
Observație: Toate funcțiile de cronometrare sunt disponibile cu remontorul apăsat în poziția I.


Cronometrarea simplă

Aceasta funcție permite măsurarea evenimentelor izolate.
Se apasă Butonul A pentru pornire;
Se reapasa Butonul A pentru oprire;
Se apasă Butonul B pentru resetare.

Funcția ADD
Funcția ADD permite cronometrarea evenimentelor consecutive, fară resetare intermediara.
Fiecare timp obținut se adaugă precedentului.

Când cronograful funcționează, nu apăsați butonul B sub apă.
Se apasă Butonul A pentru pornire
Se apasă Butonul A pentru oprire și citire
Se apasă Butonul A pentru restart
Se apasă Butonul A pentru oprire și citire
Se apasă Butonul B pentru resetare.
Aducere la poziția inițială a indicatorului secundar al cronografului
Se trage coroana în poziția extremă (III)
Se apasă pe butonul A până când secundarul cronografului ajunge în dreptul orei 12.
Se împinge coroana înapoi în poziția de mers (0).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CEAS PMD PERMUNDUM 201 300”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PMD Permundum 2022 © Toate drepturile rezervate | Made with Love by  Azuvo Design